Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΗ Β' ΤΑΞΗ

Από φέτος, οι μαθητές της Β' Τάξης του σχολείου μας, όπως και των υπόλοιπων Δημοτικών Σχολείων της χώρας μας θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα Αγγλικά για πρώτη φορά. 
Στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού  ακολουθούμε το ΠΕΑΠ, δηλαδη το Πρόγραμμα Εκμάθησης της Αγγλικής στην Πρώιμη παιδική ηλικία. Παρόλο που στη Β' Τάξη δε χρησιμοποιούμε ένα συγκεκριμένο εγχειρίδιο, οι μαθητές μέσα από ευχάριστες, ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες κατορθώνουν να κατακτήσουν αρκετές γνώσεις πάνω σε θεματικές ενότητες που ταιριάζουν στην ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους.
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές μας μαθαίνουν λεξούλες, τραγούδια και μικρούς διαλόγους μέσα από παιχνίδια ρόλων, βιντεάκια, καρτέλες με εικόνες (flashcards), διαδραστικές ασκήσεις  και άλλα πολυάριθμα εκπαιδευτικά μέσα.
 Στόχος μας για αυτήν την τάξη δεν είναι η εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης  στα Αγγλικά , αλλά εστιάζουμε στην εξάσκηση στον προφορικό λόγο και εμπεδώνουμε τις νέες γνώσεις με εργασίες όπου τα παιδιά αντιστοιχίζουν, κυκλώνουν, ιχνηλατούν, χρωματίζουν, κόβουν,κολλάνε εικόνες κ.α.
Σημαντική συμβολή στην εξοικείωση των παιδιών με τον προφορικό λόγο παίζει η μασκότ της τάξης μας, η Αnnie που μιλάει μόνο Αγγλικά:

Εδώ θα μπορείτε κατά τη διάρκεια της χρονιάς να ενημερώνεστε για τη θεματική ενότητα  με την οποία ασχολούμαστε κάθε εβδομάδα, καθώς και να επαναλαμβάνετε αυτά που μάθαμε μέσω παιχνιδιών, βίντεο, διαδραστικών ασκήσεων, τραγουδιών και ηλεκτρονικών βιβλίων.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου