Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΗΝ Α' ΤΑΞΗ

Από φέτος, οι μικροί μαθητές του σχολείου μας, όπως και των υπόλοιπων Δημοτικών Σχολείων της χώρας μας θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα Αγγλικά από την Α' Τάξη του Δημοτικού. 
Στην Α' τάξη ακολουθούμε το ΠΕΑΠ(Πρόγραμμα Εκμάθησης της Αγγλικής στην Πρώιμη παιδική ηλικία) και παρόλο που δεν χρησιμοποιούμε ένα συγκεκριμένο εγχειρίδιο, οι μαθητές μέσα από ευχάριστες, ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες κατορθώνουν να κατακτήσουν αρκετές γνώσεις πάνω σε θεματικές ενότητες που ταιριάζουν στην ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους.
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, τα πρωτάκια μας μαθαίνουν λεξούλες, τραγούδια και μικρούς διαλόγους μέσα από παιχνίδια ρόλων, βιντεάκια, καρτέλες με εικόνες (flashcards), διαδραστικές ασκήσεις  και άλλα πολυάριθμα εκπαιδευτικά μέσα.
 Στόχος μας για αυτήν την τάξη δεν είναι η εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης  στα Αγγλικά, καθώς αυτό θα μπορούσε να παρέμβει αρνητικά στην πολύ σημαντική διαδικασία που ακολουθείται στην Α' Τάξη για την εκμάθηση των ίδιων δεξιοτήτων στα Ελληνικά. Αντίθετα, εστιάζουμε στην εξάσκηση στον προφορικό λόγο και εμπεδώνουμε τις νέες γνώσεις με εργασίες όπου τα παιδιά αντιστοιχίζουν, κυκλώνουν, χρωματίζουν, κόβουν,κολλάνε εικόνες κ.α.
Σημαντική συμβολή στην εξοικείωση των παιδιών με τον προφορικό λόγο παίζει η μασκότ της τάξης μας, η Αnnie που μιλάει μόνο Αγγλικά:


Σε αυτό το ιστολόγιο θα μπορείτε κατά τη διάρκεια της χρονιάς να ενημερώνεστε για τη θεματική ενότητα  με την οποία ασχολούμαστε κάθε εβδομάδα, καθώς και να επαναλαμβάνετε αυτά που μάθαμε μέσω παιχνιδιών, βίντεο, διαδραστικών ασκήσεων, τραγουδιών και ηλεκτρονικών βιβλίων.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου